Kalle Kirstilä, savuhoopo & perustaja kertoo Miss Klose BBQ syntytarinan

Miss Klosen BBQ tarina alkoi Mississippin suistosta, bluesmusiikin synnyinpaikkana pidetystä Clarksdalen pikkukaupungista huhtikuussa vuonna 2003.

.

Miss Klose BBQ

Silloin söin reissukaverini (ja nykyisen yhtiökumppanini) kanssa ensimmäisen kerran vastavalmistettua amerikkalaista barbecueta. Entiselle puuvillafarmille perustetun majatalon isännän tarjoama ”pork butt sandwich” – simppeli sämpylä, jonka sisällä oli coleslaw’ta, papuja sekä savuista, suussa sulavaa possun lapaa – teki unohtumattoman vaikutuksen makunystyröihin.

10 vuotta, kymmeniä ribsimetrejä, satoja lihakiloja ja kypsällä aikuisiällä käytyä kokkikoulua myöhemmin eteeni osui legendaarisen houstonilaisen metallipajan valmistama 400-kiloinen musta rautaneito. Klassikkosavustin oli päätynyt Suomeen ja oli jäämässä ilman kotia. Herätehankinnalle tuli pian tarve keksiä järkevää käyttöä, sillä kymmeniä kiloja lihaa ei saa syötyä isompikaan mies, edes perheellinen.

Onneksi tutut tulivat apuun. Sana levisi ja pian pihassa oli perjantaisin porukkaa jonoksi asti. Valistuneiden kansalaisten kiinnostus aitoa barbecueta kohtaan oli ilmeinen – ja itselleni täysi yllätys. Syntyi Miss Klose BBQ ja aloin ruoka- ja matkailutoimittajahommieni sivussa myymään BBQ-herkkuja. Pian tarvitsinkin jo apua savuhommissa. Clarksdalessa BBQ-herätyksen kanssani saanut kaverini tuli avukseni aina oman päivätyöviikkonsa päätteeksi.

Sittemmin olen ilokseni saanut olla mukana tarjoilemassa enemmän BBQ-herkkuja ja mukavammille asiakkaille kuin koskaan osasin toivoa. Pienen yrityksemme kanssa olemme olleet Suomessa etujoukoissa perinteikkään, mutta maassamme nuoren ja kasvussa olevaan ruokakulttuurin levittämisessä. Olemme vastailleet satoihin barbecue-aiheisiin kysymyksiin ja tavanneet tuhansia asiakkaita, joista osasta on tullut hyviä ystäviämme. Matka jatkuu ja haluamme sinut vieraaksemme.

.

Kalle Kirstilä

savuhoopo & perustaja,
Miss Klose Smokery & BBQ